zondag 23 mei 2010

Broer en Zus


Zo.. eventjes tijd voor een up-date, net met de oudste 2 een bakje kauwgomballenthee gedronken.. Kauwgomballenthee?!? jullie lezen het goed hoor haha het bestaat echt en is nog lekker ook :))


Gisteren ben ik met mijn 'broertje' op stap geweest. Voor het eerst volgens mij..  Voor zijn verjaardag heb ik hem een fotocursus gegeven: fotograferen met een spiegelreflexcamera. Gisteren was het zover dat we samen richting Zeeland reden voor een opfrissertje. We hebben toevallig allebei dezelfde camera, dus dat is makkelijk en nog makkelijker is om met het groene knopje
(op de automaat!) foto's te maken..

En dat was ons doel, om iets meer te weten te komen over al die knopjes, schakelaars en al die andere mooie opties... EN dat is gelukt! Het was geweldig!! Wat leuk om te doen, prachtige omgeving in een duingebied, mooie weer en met mijn broertje.. super!


Dit was onze cursus-lokatie..

We werden deze ochtend erg gastvrij ontvangen met een heerlijk bakje koffie (het fluitketeltje pruttelde al op de AGA).
Toen alle deelnemers waren gearriveerd, op naar les 1: de theorie. Na een uurtje gingen we deze behandelde lessen al gelijk in de praktijk brengen:


Hekje..


Eendjes..


Suikerklontjes....


Beetje spelen met de achtergrond



Weertje!! :)


Een wit vlak ziet er zo uit?! Huh grijs??
Schijnt zo te zijn als je iets wit fotografeert, het altijd 18% grijs is.
Ohh..


't Is aan te passen hoor, zo ziet het er al iets witter uit..


Oeps..Foutje!

 

Beetje spelen met water.. gaaf!! Die druppels..




Oh wat hebben we veel geleerd zaterdag..ja en nu in de pratijk gaan brengen. Weet ik het allemaal nog wel als ik de volgende morgen wakker wordt??

Het was vandaag natuurlijk een super mooie dag om te oefenen. Eerst nog een paar minuutjes aan het 'spotten' geweest, wel hele lamme armen maar geen koolmees. Wilde natuurlijk proberen de foto maken van het aanvliegen, even geduld nog.


De tuin maar even in..



Jeroen aan het vissen in een bootje..

(goed alternatief voor eventjes, want zodra de zon schijnt, beginnen ze altijd gelijk te vragen of het zwembad op mag.
Eén dag mooi weer..)




Toen de waterslang erbij kwam op de trampoline, toen was het ook mijn feestje! Kijken of ik het allemaal nog wel weet..







Jaaah..!


Allemaal een hele fijne zonnige dag morgen.

Groetjes, Sonja
(zonder groen knopje)

zaterdag 22 mei 2010

Vroegere tijden


Nostalgie: vindt het heerlijk om te snuffelen in 'vroegere tijden', vooral de rommelmarkten die nu weer een beetje gaan komen.

Vandaag, kon ik het niet laten om even langs een schuurtje vol brocante te gaan. Kan er toch ook niet aan doen dat het alleen op vrijdag open is en er eigenlijk hele andere dingen op mijn lijstje stonden. Ja, die taakjes, meer van houdhoudelijke aard zeg maar. Gelukkig, lopen die niet weg en hebben we het er gezellig even van genomen... (het ritme, waar ik begin van de week hoopte in terecht te komen, je begrijpt het al, t is er nog steeds niet hoor (moet het eigenlijk wel allemaal zo ritmisch haha)


Kijk eens.. dit is een deel van de nieuwe aanwinst!



Mooie kleur, deze (wel 12!) vormpjes voor de kerstkoekjes?! :)


Deze is ook zo leuk..


Een (slag)roomspuit, zelfs met de verschillende vormpjes er nog bij..


De knop al ontdaan van een oude vernislaag


En deze, een oude wandelstok met drie embleempjes, hangt nu leuk aan de veranda. En last but not least, een oude (klein) keukenkasje. Alleen daar moet ik nog even mee aan de slag.

** Wordt vervolgd **

Nu eerst genieten van het aankomende lange weekend en ohh gauw nog even mijn geheugenkaartje leeg maken, want morgen ga ik iets heel leuks doen..!!



~Wens iedereen een zonnig en fleurig Pinksterweekend toe ~


Groetjes, Sonja

dinsdag 18 mei 2010

Ritme..


Zou het lukken om weer een beetje in het ritme van en naar school te komen? Hmm vandaag nog even niet.. misschien morgen. Van mij had om eerlijk te zijn de vakantie nog wel een weekje langer mogen duren... maar goed, nog maar 6 weekjes dan is het alweer zomervakantie. 

Manlief was ook vrij vandaag en dan ga je al...... koffie, nog een bakje en nog eentje om het af te leren. Het lukt zo op deze ochtend gewoon niet om de huishouddraad weer op te pakken (t is soms best leuk en handig werken in de continudienst) We hebben in ieder geval de afgelopen dagen lekker weekend gehouden, niets geks gedaan eigenlijk. Zaterdag nog even met de jongste naar een schuurverkoop geweest en een leuk kastje gevonden. Een, ik denk, een medicijnkastje van Brabantia. Geen idee dat ze bestonden, maar bij mijn handoekenrek, kammenbakje en geldkistje past het wel. Kijk dit is m:



Nog wel even schoonmaken en het elastiekje vervangen...
helemaal leuk!

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

's Middags zijn we lekker even naar het strand geweest. De oudste 2 namen ieder een vriendje mee en zo reden we met een auto vol jongens richting Ouddorp. En druk..! We waren niet de enige die de frisse wind gingen opzoeken. Ohh, de Nederlands Kampioenschap Kitebuggy'n.. vandaar.




De kids vermaakten zich prima, tikkertje in de duinen,
beetje voetballen..





Lekker wandelen richting het water.





Weten jullie wat je krijgt bij kinderen in het zand, bij het water en met een bal?

Yepp, door- en doornatte broeken, sokken, schoenen en laarzen!!




Nou ik weet in ieder geval waar ik Jeroen terug kan vinden,
op een eiland bij het bordje ijs?! :)


Over ijs gesproken..

Maar nu? hoe vervoer ik 5 natte kinderen en hou ik de auto redelijk droog. Ja juist, broeken uit en in de kofferbak. Maar, dat gaat zomaar niet, want hoe ouder ze worden hoe moeilijker dat dat opgaat. Zo veel mogelijk uit het zicht werd met enig gemopper de broeken uit gedaan en werd er snel op de achterbank gekropen haha. Ik dacht dat meisjes daar moeilijk over konden doen,
maar oh nee :))

Onderweg naar huis zagen we net buiten Ouddorp een groepje mensen staan op een dijk, bij het haventje.. Zullen we ook even gaan kijken wat er zich achter de dijk afspeelt? Achterom kijkend, had ik het antwoord al gekregen, drie jongentjes in hun onderbroek op de achterbank en dan optioneel maken om uit te moeten stappen. Dat werd m niet.. doorrijden dan maar.

Vanmorgen las ik echter in de krant wat er achter het dijkje afspeelde..


De Koningin was daar gewoon.. lekker aan het zeilen geweest op het Grevelingenmeer en was even in het haventje aangewaaid.
Hadden we nu toch maar... :)

Het envelopje op de krant, kreeg ik vanmorgen via een speciale express-post: voor mij!


Een workshopuitnodiging!!


Eindelijk heeft Wilmi van Bezig&Blij de stap gezet..
Ze gaat workshops geven! Leuk leuk..


Wij gaan!



Fijne week allemaal, op naar het ritme van de dag ;)

Groetjes, Sonja