zondag 4 april 2010

Groendecoraties


Aan het begin van ieder jaar kijken we er al een beetje naar uit, het voorjaar. Dan komen er allerlei de leuke ideeën naar boven die we willen gaan maken met de groendecoratie-workshops. Want samen met een vriendin organiseren we ieder jaar, zo rond de paas- en kerstdagen, deze avonden. Op 18 maart was de eerste workshop gepland, totaal waren er deze keer 4 avonden, ongeveer 60 deelneemsters. Niet alleen 'bij ons' in de schuur, ook op uitnodiging van een personeelsvereniging zijn we 'op lokatie' geweest. Het waren hele gezellige avonden.. Eén avond konden we zelfs in de tuin een prachtig voorjaarstuk maken...

(zeeuws knoopje)

De bloemen die we oa. gebruikten waren seringen in het wit en heel licht lila, witte/groene hortensia, sneeuwbal, witte ranonkels, helleborus en verschillende soorten groen. Bolletjes mochten natuurlijk niet ontbreken, we hadden gekozen voor witte hyancinten, witte druifjes en twee verschillende soorten narcissen...

(voorjaars-taart)


(voorjaars-taart in het wit)

Deze taart was erg leuk om te maken. Als basis hebben we een ronde vorm piepschuim genomen en daar bovenop een oasis taartvorm met een diameter van 22 cm. Mos aan de buitenkant er omheen gelegd, af en toe met een kram vastgezet. Vervolgens een elastiekje om het piepschuim gedeelte heen en daartussen allerlei takjes gestoken, oa berk en kersenbloesem. Daarna over het elastiek heen ijzerdraad gespannen en een paar keer om te taart gewikkeld, zodat we later het elastiekje weg konden knippen. Nu was de bovenkant, het oasisgedeelte aan de beurt om op te vullen. Dat kon iedereen naar eigen inzicht en kleur zelf bepalen en dat lukte prima!

(de plukmand)(oasiskrans opgemaakt en op een rietenkrans gelegd)Het is genieten hoor, al die creaties en mooie kleuren..

Alle deelneemsters gingen alle avonden zeer tevreden naar huis en sommigen zelfs verbaasd van hun eigen kunnen ;) We kijken er met een goed gevoel op terug..

Laat nu het voorjaarzonnetje maar weer komen, hoor.
Het was maar een sombere Paasdag vandaag.

1 opmerking:

  1. oooohh, mooi! Leuk om het ook eens op je blog te zien! En men kan vaak meer dan men denkt,haha, daar was ik ook al achter ja.. :-)
    groetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je berichtje.. Leuk!

Groetjes, Sonja