donderdag 25 februari 2010

Stil..

.. zo zonder jou

Jeroen is uit logeren! Voor het eerst 'bewust' bij oma slapen. Gewoon zomaar.. niet voor 1 nachtje (steekt zijn handje op en laat 1 handje vol zien) maar wel 10 (we zullen zien ;) Dat wordt een grote koffer pakken dan, want er moest veel mee hoor (eigenlijk hebben we niet eens een koffer in huis bedenk ik me. Ja wel veel van die oude, jeweetwel, voor-de-sier-koffers, maar geen echte) Dan nemen we deze toch, mam, dies mooi:


Het inpakken was snel voor elkaar, kleertjes (voor 2 dagen ;) pyamaatje en kroeltje mee, badschuim, auto's, tractors, favoriete voorleesboek en... de DVD van knabbel en babbel. Hey, zou hij daar soms al die ondeugende streken van hebben?!

Dan volgt het afscheid nemen van zijn grote broers en van mij! en daar ging hij dan, met papa mee op weg naar opa en oma. Wat wordt hij groot zeg..kijk m zwaaien, oei (gelukkig blijft hij in hetzelfde dorp). Terug in huis besef ik eigenlijk dat ik even helemaal alleen ben. De oudste twee jongens zijn met vriendjes buiten aan het spelen. Even mijn handen vrij... tja en dan kan ik kiezen:


Als ik voor het eerste kies, is er wel weer eens iets lekker opgeruimd en schoongemaakt, wat weer ruimte geeft in je hoofd, toch.. zeg ik wijs ;) Dan kan ik daarna lekker iets gaan freubelen, want ik heb alweer veel te veel dingen gezien die ik graag zou willen doen..!


Heerlijk, zijn kamertje is lekker opgeruimd! Op naar buiten, want ondertussen heb ik het volgende klusje gezien. Want deze zag ik liggen in de tuin: de voorjaarkrans van vorig jaar, niets meer van over.. die ga ik maar eens in een nieuw jasje steken..Een wandeling door de tuin levert genoeg materialen op, kastanjetakken, klimop, wat stro van het konijn, bolletjes en mos.... de keukentafel is tijdelijk eventjes bezet..

~ pauze ~

en dit is de krans geworden:

Nog even plaatje van-ervoor en van-erna.
Ben benieuwd hoe de krans eruit zal zien als de bolletjes gaan bloeien, narcissen, krokussen, witte druifjes..  daar moeten we nog even op wachten, gelukkig!

Van de restjes:


en.. nog genoeg buxus over voor klein nieuw projectje..


Het leek wel of ik gewoon een paar uur over had vandaag.
(of zou dat ook echt zo zijn ;)

Heerlijk die vakantie..3 opmerkingen:

 1. Hee Sonja!
  Je hebt er een volger bij hoor..
  Is ie al terug die boef van jullie?
  Of heb je inmiddels de grote schoonmaak ook al kunnen doen ;-)
  mooie krans heb je gemaakt, echt prachtig!
  groetjes, en goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi,

  Even een vraagje, hoe heb je de bolletjes vast gezet?
  Het is een hele mooie krans geworden.

  Groetjes Edith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Edith, dankjewel voor je reactie! leuk...

  De bolletjes heb ik een beetje vastgezet met lijm uit een lijmpistool. Daarna wat mos over het bolletje heen en dat weer vastgezet met een krammetje. Verder heel gemakkelijk te maken hoor.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je berichtje.. Leuk!

Groetjes, Sonja