zaterdag 27 maart 2010

Strandkotje 40



Vorig jaar was ik eens tegen dit strandkotje aangelopen...


Niet alleen dat , maar echt gekocht ook. Zag het al helemaal staan in onze tuin. Er zat alleen 1 maar-tje aan, het was een opknappertje. Hmm dat was iets minder, aangezien we al 8 jaar aan het verbouwen zijn en er alleen maar projectjes bij komen heb ik het idee...

Maar oke, nummer 40 werd netjes thuis gebracht en hebben het een plekje gegeven in de tuin. Nu het weer heerlijk voorjaar wordt en de tuin nodig een plan van aanpak nodig heeft, kwamen we tot de conclusie dat 'het' moest verhuizen. Wat is het dan handig dat deze kotjes net puzzeltjes zijn.




Alle onderdelen zijn voorzien van een nummer (44?).. en maar voorzien zijn van een paar schroefjes. Inmiddels zijn het wel minimaal 50 schroefgaatjes geworden, want vroeger (en nog steeds) werden ze iedere winter naar 'binnen' gehaald. Nu snap ik ook waarom, de verf is nl helemaal niet winterhard ;)  





Het verhuizen was zo gedaan.. tijd over voor een volgend klusje.




Jeroen wilde maar al te graag helpen en een mooie tekening maken..
Dat viel toch een beetje tegen, alleen maar wit en ging gauw verder met zijn eigen project: een touw een tractor en veel knopen ;)







Ondertussen:


Nog niet helemaal klaar..maar wat een verschil.


Aan het na-genieten van een heerlijk klusdag.

~Een heel fijn weekend~


zondag 21 maart 2010

Lente


Heerlijk, het is lente. Zelf vind ik dit de mooiste tijd van het jaar..


De temperatuur is enorm gestegen, vergeleken met vorige week. Als dan de zon ook nog gaat schijnen, tja dan komen ook die voorjaarkriebels... om heerlijk in de tuin bezig zijn. Maar tot mijn schrik hebben we best veel spulletjes overal neergezet waar ze eigenlijk helemaal niet horen. De veranda achter aan ons huis was een verzamelplaats geworden van al die tijdelijke zeg toch maar gewoon rommel.

Tijd om schoon schip te maken en nu had het leuk geweest een foto te maken van voor en na de metamorfose, maar ik kon het gewoon niet laten zien ;)

Nu alleen maar wat plaatjes van hoe het geworden is:


leuk, de laurierboompjes weer naar buiten










(laatste verfklusje dit voorjaar wordt de achterdeur)
Er was nog iemand druk bezig:



Groetjes van een bezig-bijtje.. ;)

Hallo, wie is daar..


Besef me net dat volgend weekend de klok alweer
een uurtje vooruit gaat.

Hoe zat het ook alweer met het ezelsbruggetje, oja voorjaar-vooruit.
Er zijn nog twee leuke: je wint-er-tijd mee als de wintertijd in gaat (die dag duurt namelijk 25 uur) en in het Engels bestaat er het ezelsbruggetje: spring forward, fall back (lente/spring vooruit, herfst/val terug).

Hoe ik hier nu zo aan denk, komt omdat Jeroen, de jongste van 4 's morgens nl heel vroeg wakker is! Vanmorgen was ik al voor 6 uur beneden (vroege dienst vandaag) en daar hoorde ik alweer wat gestommel. Nee, nog even niet dacht ik nog.. Snel het ene brandende keukenlichtje uit en muisstil bleef ik staan (ongemerkt hield ik zelfs ook mijn adem in ;) Ik hoorde dat hij ging zitten op de bovenste traptrede.. eventjes was het stil en plots riep hij: 

halllooo.... wie..is.. daar?
haaalllohoooo... wie is daar..!

Glimlachtend keek ik om een hoekje van de trap en jawel hoor, een lach van oor tot oor en al vrolijk kwebbelend kwam hij de trap af. (dat heeft hij niet van mij!) 

Mijn boterhammetjes waren al snel verhuisd naar een ander bordje en daar zaten we dan, zaterdagmorgen vroeg, kwebbel de kwebbel de kweb, samen aan de keukentafel.

Volgende week wordt het waarschijnlijk theoretisch iets later..

zaterdag 20 maart 2010

Even geleden..


Tjonge, alweer een tijd geleden mijn laatste blog-berichtje.

Wat gaan de dagen, zeg maar weken! soms razend snel voorbij..
Grappig dat na zo'n voorbijgevlogendag mijn oog valt op de titel
van een gezellig tijdschrift:


Peins....    (denk, overdenk, pieker, tob, filosofeer, droom ;)

@home